Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.06.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Er boligforening medlem af Socialdemokratiet?

På magisk vis endte denne campingvogn så tilbage hos Frederikshavn Boligforening, hvor den jo ikke står i vejen for nogen.
Louise Ottesen har skrevet dette indlæg: Er Frederikshavn Boligforening medlem af Socialdemokratiet? Det spørgsmål er blevet stillet et par gange, uden nogen dog helt ønsker at svare på det.

 

Tilbage i 2020 kom det frem, at Frederikshavn Boligforening har betalt for, at daværende formand, Bjarne Walentin, skulle deltage i Socialdemokratiets årlige kongres i Aalborg 2018.

Emnet blev taget op i bestyrelsen, men her var der intet svar at hente, bortset fra at man ikke kunne svare før BL - Danmarks Almene Boliger - havde undersøgt sagen sammen med de andre punkter, som ingen i bestyrelsen ville svare på.

To år senere er vi ikke blevet klogere på, hvorfor beboerne i Frederikshavn Boligforening har betalt for, at Bjarne Walentin skulle deltage i Socialdemokratiets kongres. Der er dog kommet en mulig forklaring på, hvorfor Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Stenbak Hansen har haft sin kampagnevogn til at stå hos Frederikshavn Boligforening gennem flere år, uden der har været betaling for opbevaring af den.

Svaret var enkelt, ifølge Birgit Hansen. Det er partistøtte. Hun forklarede helt enkelt, at en virksomhed årligt må give op til 20.000 kr. i partistøtte, og det mente hun også var gældende for en almen boligorganisation. Hun forklarede også, at det ikke var hendes private campingvogn.

Men den har jeg lidt svært ved. For når man ser på campingvognen, ja, så er der ellers et fint billede af Birgit Hansen på siden.

Og lad os ikke glemme, at det også fremgår af beretningen for Socialdemokratiets kongres for 2018 at ”Birgit Stenbak kørte (efter eget udsagn) Danmarks ældste campingvogn ud til selv den mindste by i kommunen, lastet med småkager, kaffe og en god politisk snak”.

Og på magisk vis endte denne campingvogn så tilbage hos Frederikshavn Boligforening, hvor den jo ikke står i vejen for nogen.

Tilbage til betaling for deltagelse i kongressen. Ingen vil udtale sig om, hvorfor en almen boligforening betaler for deltagelse i en politisk kongres. Ingen, undtagen Birgit Hansen. Hun forklarede enkelt, at det var helt normalt, at man betalte for deltagelse, når man skulle tale på kongressen. Men hov, Bjarne Walentin fremgår ikke af programmet. Så hvorfor betalte beboerne så for det? Ja, det er nok et spørgsmål, der aldrig kommer svar på.

En ting er dog helt sikkert, der er noget mellem Socialdemokratiet i Frederikshavn og Frederikshavn Boligforening. Og måske har Frederikshavn Kommune virkelig holdt hånden over Frederikshavn Boligforening gennem mange år og vendt det blinde øje til mere end en gang. Men mon også det bliver muligt i den nuværende sag, hvor det er konstateret, at Frederikshavn Boligforenings formand Fie Mølholt og kommende direktør Claus Thomsen har haft kendskab til, at det har været "kutyme" at bruge beboernes målere til at stemme direktøren Kim Madsen ind i Forsyningen til sidste års forbrugervalg? Det må vi vente og se...

 

BillederTilføj billede


FOTO: Louise Ottesen

FOTO: Louise Ottesen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close