Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.06.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Nyt entré-hus tages i brug i Tordenskiolds By

Når Krudttårnet fra 4. - 31. juli slår dørene op til sommerens "Tordenskiolds By" for tredje gang, bydes publikum velkommen i et flot nybygget entréhus.

 

Initiativet er søsat af støtteforeningen Tordenskiold 1717. I løbet af de to corona-år er Byprojekt Tordenskiold nemlig vokset fra den traditionsrige årlige festival Tordenskioldsdage, som varer tre dage, til nu også at tilbyde Frederikshavns gæster og borgere, en familieoplevelse alle dage i juli.

- Udvidelsen af vores aktiviteter betyder, at vores frivillige personale har brug for ordnede forhold, forklarer Jette Lyng, som er formand i Fonden Tordenskiolds støtteforening, "Tordenskiold 1717".

- Et ordentligt entréhus er især vigtigt nu, fordi vi går ind i en ny fase med satsning på en flot bynær sommerattraktion i Frederikshavn. Vores personale får med dette hus en superfin arbejdsplads, skærmet mod sol og vind, og det betyder selvfølgelig noget for den enkeltes oplevelse af at medvirke i opgaverne ved Krudttårnet hele sommeren. Det bliver så hyggeligt, fortæller Jette Lyng med et smil.

Byggeriet er solidt forankret i 460 års samlet erfaring, for det er nemlig den samlede "livs-kompetence" hos det byggehold, som har stået bag håndværksopgaven.

På billedet ses Poul Krüger Hansen, Torben Lyng, Christian Andreasen, Per Thomsen og Povl Erik Karlsson, suppleret af Jette Lyng.

Fonden Tordenskiolds bestyrelse besluttede i vinter at fortsætte arbejdet med skabelsen af en bynær sommerattraktion baseret på idéen og de to forrige sommers "Tordenskiolds By". Denne måde at formidle Frederikshavns historie gennem hele juli kom til verden under corona.

- Men nu fortsætter arbejdet med at udvikle Tordenskiolds By, for vi har konstateret, at rigtigt mange gæster i Frederikshavn besøger os for at lave noget sammen med enten børn eller børnebørn. Både hotellernes overnattende gæster, men også færgegæster på dagsrejse fra Göteborg, og danskere, som skal rejse ud fra Danmark med færgerne, forventes at være blandt de besøgende til sommer. Og i den indsats er vores mange frivillige den afgørende faktor, så det er et super tiltag at bygge en ny "fæstningsport" at byde velkommen i, fortæller Jan Michael Madsen fra Fonden Tordenskiold.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close