Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Antallet af juleindbrud falder for tredje år i træk

- Vi ved, at folks egen indsats får indbrud til at falde, siger vicepolitiinspektør Niels Kronborg, der særligt fremhæver nabohjælp som et effektivt værn mod indbrud. Foto: Lars Aarø
Nordjyllands Politi har ikke registreret ét eneste indbrud i privat beboelse i Frederikshavn Kommune mellem jul og nytår. Generelt falder antallet af indbrud i Nordjylland for tredje år i træk.

 

Færre nordjyder har mellem jul og nytår været udsat for indbrud. Sidste juls lave niveau for indbrudskriminalitet fik denne gang et lille yderligere nøk nedad fra 42 ned til 35 anmeldelser. Faldet er stort, hvis man sammenligner med året før corona, men tendensen var der også før virussens udbredelse: Indbrud falder.

I 2021 var der 35 indbrud i privat beboelse i Nordjylland. Året før, julen 2020, var tallet 42. Og i 2019 var det tilsvarende tal oppe på 82 juleindbrud, mens det var hele 108 anmeldelser tilbage i julen 2018.

Flest indbrud var der i Aalborg Kommune, mens der var færre i politikredsens øvrige kommuner. For første gang siden i hvert fald 2018 gik to kommuner, nemlig Frederikshavn og Rebild, indtil videre helt fri for indbrud i juledagene.

Glædeligt med færre indbrud

Faldet må nok delvist tilskrives corona-situationen, hvor flere opholder sig hjemme, men tendensen med faldende indbrudskriminalitet i Nordjylland havde også bidt sig fast før corona, lyder vurderingen fra vicepolitiinspektør Niels Kronborg ved Nordjyllands Politi. Han glæder sig naturligvis over udviklingen, der fortsætter i nedadgående retning.

- Et indbrud vil altid være en krænkelse af en borger – og sådan en oplevelse kan godt ’sidde i kroppen’ i flere år frem. Derfor kan jeg kun være tilfreds med, at endnu færre nordjyder i år har fået forstyrret julefreden ved at komme tilbage fra ferie til et gennemrodet hjem.

Vicepolitiinspektøren understreger, at når det kommer til de enkelte kommuner, så er tallene meget små, og det betyder, at en enkelt kortvarig meget aktiv indbrudstyv vil kunne "vælte statistikken", hvis der begås flere indbrud inden for kort tid i samme geografiske område.

- Men det har ikke været tilfældet i år, og trods enkelte udsving er tendensen klar: Indbrud falder. Og det kan vi som politi jo kun være tilfredse med.

Indsatsen fortsætter – operativt og præventivt
Nordjyllands Politi har dog ikke i sinde at skrue ned for indsatsen mod indbrud i 2022. Tværtimod. Politikredsen sætter nemlig aktivt ind over for indbrudstyve, blandt andet har man en indbrudsgruppe, der består af efterforskere, som særskilt har fokus på indbrudskriminalitet – og herudover opfordrer politikredsen til, at nordjyderne selv sikrer deres boliger.

- Det bedste indbrud er et, der aldrig finder sted, måske fordi gerningspersonen opgiver det. Og lige netop dét kan indbrudssikring bidrage til. Vi ved, at folks egen indsats får indbrud til at falde, siger vicepolitiinspektør Niels Kronborg, der særligt fremhæver nabohjælp som et effektivt værn mod indbrud.

- Vi anbefaler klart, at man melder sig til ordningen. Opmærksomme øjne i nabolaget skræmmer tyven væk – og det giver tryghed i kvarteret, når man har årvågne naboer.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Lars Aarø

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close