Gå til hoved-indhold
29. marts 2022 - kl. 00.03

Portal hjælper ukrainere i Frederikshavn Kommune

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

En ny hjemmeside skal hjælpe ukrainske flygtninge med at blive klogere på de mange klub- og foreningsaktiviteter, sociale netværk og fællesskaber samt arrangementer i hele Frederikshavn Kommune.

UAget2knowFRH.dk forventes at gå i luften i morgen. Hjemmesiden er blevet til på initiativ fra Frivilligcentret, Idrætssamvirket og Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF).

- Der foregår allerede mange fine ting rundt omkring i kommunen, men nu forsøger vi at lave en samlet indsats, så vi for alvor kan vise de ukrainske flygtninge vores rige fritidsliv. Det er folk i alle aldre, fortrinsvis kvinder, børn og unge, som meget gerne skal opleve fællesskab og omsorg efter ankomsten her til Frederikshavn Kommune, siger Henrik Carlsen.

Han er bestyrelsesmedlem i Frivilligcentret og én mange, som i disse dage knokler med at få enderne til at nå hinanden. Det er mindre end en uge siden, at han blev kontaktet af Frederikshavn Kommune, som nærmest druknede i henvendelser fra borgere, foreninger, organisationer, virksomheder med flere, som ønsker at hjælpe ukrainerne.

Henrik Carlsen med flere forsøger nu at koordinere den frivillige indsats i Frederikshavn Kommune. Det er nemlig ikke en kommunal opgave.

Konkret etableres der en fritidsportal, hvor foreninger, spejdere, kirker med flere kan lægge informationer ud om dem selv. De bliver oversat til ukrainsk, så ukrainerne har mulighed for at blive klogere på, hvordan de kan komme til spejder, synge i kor, spille fodbold eller noget andet.

Hjemmesiden indeholder også en event-kalender, hvor det er muligt at lægge alt ind lige fra en tur til stranden eller Farm Fun, strikkecafé, fællesspisning og så videre.

Flere foreninger og kirker er allerede i gang med at integrere de ukrainske flygtninge, men hjemmesiden skulle gerne gøre det nemmere for alle parter og få endnu flere med. Der bliver også nyttige links til de mange private initiativer, som allerede gør et kæmpe arbejde.

- Jeg har oplevet en kolossal velvilje fra de fire lokale webbureauer, jeg skrev til. Jeg mailede til dem ved 23-tiden og næste dag kl. 9.30 havde alle fire meldt tilbage, at de var klar til at gøre en indsats, siger Henrik Carlsen.

Han takker i den forbindelse Plus R/Carmé, R Stjerne Visuel Kommunikation, Hjemmeside4you og IdeFA.

For at få så meget indhold som muligt på hjemmesiden fra start opfordres alle klubber, foreninger og frivillige fællesskaber til hurtigst muligt at indtaste relevant information her.

Alle foreninger opfordres desuden til at stille tre måneders gratis deltagelse til rådighed for de ukrainske flygtninge.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...